Strona główna Wszystkie pytania Mam migotanie

Mam migotanie

Baza pytań i odpowiedzi dotyczących migotania przedsionków oraz udaru mózgu

Jestem cztery miesiące po ablacji, czuję się dobrze, czy w dalszym ciągu powinienem brać Pradaxę?

Obecnie zaleca się stosowanie Pradaxy również po ablacji migotania przedsionków. Nawroty często bezobjawowego migotania są udokumentowane po ablacji, zatem przy dobrej tolerancji Pradaxy kontynuacja tego leku zapewnia znaczną redukcję ryzyka udaru, nagłego stanu o często nieodwracalnych skutkach w tym trwałego inwalidztwa.

 

Realizacja: Realizacja MEDICALmultimedia